TRAVEL: OSPREY BACKPACK REVIEWS

Reizen is altijd al een van mijn grote passies geweest. Of het nu een grote avontuurlijke reis naar de andere kant van de wereld is, een roadtrip door Europa of een citytrip, ik vind het allemaal even leuk. Wat ik minder leuk vind is reizen met onhandige bagage. Ik reis daarom al jaren met mijn backpack maar voor de kleinere tripjes was ik ook op zoek naar een wat kleinere rugzak. Found it! Deze prachtexemplaren van Osprey zijn perfect voor een city- of roadtrip!

CITYTRIP – Osprey Fairview 40

Ik was al enige tijd op zoek naar een nieuwe handbagage tas voor city trips. Toen Osprey met de cabin proof Fairview 40 kwam hoefde ik niet langer verder te zoeken. Deze tas is gemaakt voor een stedentrip!

Wat ik het allerfijnste vind aan deze tas, is dat je hem als rugzak kan dragen, wat ik voor een stedentrip veel handiger vind dan een trolly. Eigenlijk voor alle reizen, ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst met een onhandige koffer gereisd heb. Ik ben veel flexibeler, beweeg makkelijker en ik kan mijn rugzak altijd wel ergens kwijt, bijvoorbeeld onder mijn stoel als er weer eens geen ruimte meer is in de  ‘overhead bins’.

Verder moet je bij veel goedkopere airlines vaak alsnog je handbagage inchecken als je wat later bij de gate bent (hatelijk!). Rugzakken trekken over het algemeen minder aandacht dan trolly’s waardoor je ook veel minder kans hebt dat je je handbagage toch moet inchecken. En dit scheelt je kostbare tijd tijdens een citytrip!

Mocht je om wat voor reden dan ook (oeps, iets teveel geshopt misschien?), je tas alsnog moeten inchecken dan kan je de banden van deze rugzak netjes wegstoppen. Hoppa, ook geen gedoe met ‘speciale’ bagage.

Wat ik ook heel fijn vind aan deze tas is de pasvorm. Het Fairview model is speciaal voor het vrouwenlichaam gemaakt waardoor de tas veel beter aansluit op je rug. Ook heeft de tas heupdragers waardoor je het gewicht van de tas op je heupen kan dragen in plaats van op je schouders.

En dan iets waar alle vrouwen blij van worden, deze tas heeft heel veel vakjes. Daar houd ik van! Een kleine rits voor alles wat je snel bij de hand moet hebben zoals je telefoon, paspoort etc en een apart groot vak waar je makkelijk je laptop, tijdschrift, koptelefoon en vloeibare stoffen wegstopt zonder dat je het hoofdcompartiment hoeft te openen. En het grote vak is ook echt groot! Hier kan je heel wat kleding in kwijt als je dit een beetje handig inpakt. Ik durf te wedden dat zelfs je hardloopschoenen er nog bij passen :-). Check de Osprey story op mijn Instagram pagina voor een live demonstratie (hier waren het trouwens twee katten, geen hardloopschoenen haha).

Tot slot heeft de Fairwiew ook aparte vakken voor flesjes drinken, altijd makkelijk om snel bij de hand te hebben zonder dat je vakken hoeft te openen.

 

ROADTRIP – Osprey Transporter 40

Roadtrip? Dan is deze tas perfect! Je kan deze tas heel makkelijk kwijt in de kofferbak, iets wat met meerdere trolly’s een stuk ingewikkelder is. Deze tas kwam dus ook goed van pas tijdens The Speed Project waar we bagage van 10 meiden in één camper moesten proppen. Maar ook tijdens een roadtrip naar Parijs met 12 meiden was deze tas een life saver!

De Transporter kan je, net als de Fairwiew, op verschillende manieren dragen. Als rugzak, als schoudertas of je kan hem aan de hand dragen. Ook bij deze tas kan je de banden netjes wegstoppen.

Helaas heeft deze tas geen heupdragers dus als je tas wat zwaarder is en verwacht deze lang op je rug te dragen vind ik deze minder geschikt. Verder heeft deze tas maar één zijvak en dus ook geen vakken voor flesjes drinken, maar hierdoor kan je wel meer kleding kwijt in het hoofdcompartiment :-).

Ondanks bovenstaande vind ik dit nog steeds een hele fijne compacte tas maar persoonlijk geschikter voor roadtrips dan voor vliegreizen.

Heb jij nog reisjes in het verschiet? En met wat voor soort bagage reis jij het liefst? Laat het me weten in de comments!

 

Liefs,

Joanne

3 Comments
 • Nathalie
  juni 26, 2018

  Handige tassies!!

 • dion
  juli 3, 2018

  Hey Joanne,

  Toffe Blog. En zeer handig.
  Leuk om weer wat van je te horen. Hoop dat het goed met je gaat!!

  Gr, Dion

  • Joanne
   juli 4, 2018

   Hoi Dion,
   Wat leuk om te horen! Reis je ook graag met backpacks?
   Met mij gaat het steeds beter, binnenkort ook weer wat meer actie op Join My Road :-).
   Liefs,
   Joanne

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.