Travel: Kaapstad – To do list

Kaapstad is te gek! Ik weet niet waar ik moet beginnen. Zoveel te doen, zoveel te zien en zoveel te eten. Om deze reden splits in deze blogpost in 3-en. To do’s, foooood & sport. First up, de to do list!

Lion’s Head

Een bezoek aan Kaapstad betekent een bezoek aan de Tafelberg. Ivm met de gigantische drukte besluiten we eerst Lion’s Head te beklimmen. We rijden naar de voet en hiken vanaf daar omhoog. Het zou een easy hike moeten zijn. Nou daar ben ik het niet mee eens. Eerste tip: Neem voldoende water mee en smeer factor 50 want het wordt flink warm.

Het eerste stuk gaat echt heel steil omhoog. Zelfs mijn kuiten protesteren en die hebben toch flink wat hoogtemeters gemaakt de afgelopen periode in aanloop naar 2 Oceans. Als de eerste klim voorbij is worden we getrakteerd op een prachtig uitzicht.

Page271

Daarna worden we in de rondte omhoog geleid. Hoe hoger we komen, hoe lastiger het wordt. Er komen zelfs kettingen, trappen en opstapjes aan te pas. Als je niet goed ter been bent of geen goede conditie hebt zou ik dit echt niet aanraden. Omhoog is een, maar je moet straks ook via deze weg weer naar beneden, onthoud dat!

Na 1,5u komen we boven en ik moet zeggen het is het alles waard. Wow, wow, wow wat een waanzinnig uitzicht!

Page311

Helaas zat de rest van de week het weer niet mee om nog de Tafelberg op te gaan dus die hebben wij helaas over moeten slaan.

Bo Kaap

Je hebt ze vast wel ooit ergens voorbij zien komen. De vrolijke gekleurde huisjes van Bo Kaap. Dit schattige wijkje is prima aan te lopen vanaf Long Street. Nou ja schattig, ga wel overdag want als het begint te schemeren ziet alles er in Kaapstad minder fraai uit helaas. Ik schoot er een paar fijne foto’s!

Page251

Robben Eiland

Een bezoek aan dit eiland stond hoog op mijn lijstje. Zeker toen ik hoorde dat de rondleidingen gegeven worden door oud-gevangen van Robben Eiland, hoe bijzonder. Helaas werd onze tour gecanceld ivm slecht weer en konden we niet meer reschedulen. Tip: Boek vooraf online en een beetje aan het begin van je verblijf in Kaapstad want dit schijnt vaker te gebeuren. En laat je me dan weten hoe het was?

Boulders Beach

Ga aub naar Boulders Beach. Je moet hiervoor wel een huurauto hebben want het is wel een dik uur rijden vanaf Kaapstad. Niet alleen is dit een mooi stukje strand, je vindt hier ook talloze pinguïns. Als je je auto parkeert kan je aan de linkerkant gratis het strand op en kan je heel dichtbij de nieuwsgierige pinguïns komen, selfie time!

Page231

Page301

Als je naar rechts loopt vanaf de parkeerplaats kom je bij een nationaal park. Hier moet je entree voor betalen. Via de loopbrug kom je op een groter stuk strand met honderden pinguïns. Onderweg zit trouwens een fijn tentje waar je goede koffie en sapjes to go kan halen.

Page221

Kaap de goede hoop

Het puntje van Zuid Afrika, waar de Indische en Atlantische oceaan elkaar ontmoeten beter bekend als Kaap de goede hoop. Goed te combineren met Boulders Beach. Het heeft iets magisch deze plek, vooral ook door zijn geschiedenis. Verder heb je hier prachtige uitzichten. Kijk wel uit voor bavianen, ze zijn gevaarlijk en brutaal. Doe vooral je deur op slot want ze zijn ook brutaal genoeg om in te stappen, iets wat vrienden van ons overkwam. Niet heel prettig…

Page241

Sea Point Promenade

Perfect om te rennen en fietsen. En neem vooral een duik in het fantastische buitenzwembad. Meer tips in de sportblog over Kaapstad.

Page41

Wijnproeverij

Tot slot is een trip naar Kaapstad niet compleet zonder een bezoek aan een van de wijngaarden. Wij hadden helaas niet super veel tijd dus zijn alleen naar Constantia geweest maar volgende keer wil ik zeker nog meer wijngaarden bezoeken.

Page291

Er zijn nog zoveel meer dingen te doen in Kaapstad maar met slechts 8 dagen moesten we helaas keuzes maken. Reden genoeg om nog een keer terug te gaan in ieder geval!

Ben jij al in Kaapstad geweest of staat deze stad hoog op je wishlist? Laat het me weten in de comments!

Liefs,

Joanne

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.