THE SPEED PROJECT

Eerlijk is eerlijk, tot vorig jaar zomer had ik nog nooit van the Speed Project gehoord.

Enter Annabelle
Ik ken Annabelle via Instagram. Ze ontvluchtte het voor haar standaard België een aantal jaar geleden en woont sindsdien in New York. Na een real live ontmoeting in Rotterdam leek het niet meer dan logisch om ook in New York af te spreken toen ik daar vorig jaar was. Daar vertelde ze me dat ze een soort crazy relay van LA naar Vegas ging rennen met een vrouwenteam. Zoals je begrijpt was mijn hardloophart vol enthousiasme.

Fast forward
Eigenlijk was ik het alweer vergeten maar toen er een paar weken geleden een Instagram post van Annabel verscheen met een Speed Project countdown reageerde ik wederom met vol enthousiasme. Niet snel daarna kreeg ik de vraag of ik niet naar de States wilde komen aangezien er een aantal meiden waren uitgevallen door blessures. OMG, seriously? Na veel twijfel won mijn (hardloop)hart het van mijn rationele brein en boekte ik tickets.

The Speed Project explained
In 2014 vroegen een aantal mensen zich af hoe snel je van LA naar Las Vegas zou kunnen rennen, ongeveer 340 miles aka 500 kilometer. En zo begon een team van 6 hardlopers aan een episch avontuur: The Speed Project. Hieronder een impressie.

Dit jaar is de vierde editie met meer teams dan ooit die hetzelfde avontuur aangaan. Ik loop mee met het team UNDO (van Undo Ordinary), het enige vrouwenteam. Onze missie heeft niet zoveel met ‘speed’ te maken maar zoals de oprichtster van het Undo Ordinary Magazine zegt: ‘We are aiming to shine a light on the female experience around women in street sports.’ Daar kan ik me wel in vinden! En Adidas USA ook want zij sponsoren ons team.

OMG when?
Euhm, Paasweekend. Ja dat is best snel. Ik vlieg 27 maart (dat is volgende week!) al naar Los Angeles! So excited!!!
Na een paar dagen briefings, team meet ups en de nodige voorbereiding vertrekken we do/vr nacht om 3 uur ‘s nachts vanaf de Santa Monica pier en verwachten ergens zondagochtend 1 april (geen grap) aan te komen bij het the Famous Welcome to Las Vegas Sign. Ik kan niet wachten om dit bijzondere avontuur aan te gaan.

Hoe train je hier (nog) voor?
Geen flauw idee maar daar heb ik gelukkig al jaren iemand voor. Coach Jan staat mij ook dit keer weer bij en heeft alweer een mooi schema gemaakt. Ik heb in Mexico al de nodige kilometers gemaakt, perfect for burning burritos. De bizarre hitte vs de Nederlandse kou lijken de perfecte voorbereiding op de medogoloze Mojave desert. Ja, ook daar rennen we dwars doorheen.

Ready to Join My Road?
Uiteraard ga ik dit proberen zo goed mogelijk vast te leggen. Niet eens zozeer voor de rest van de wereld (don’t be offended guys), daar zorgt onze productie crew (ja die hebben we!) voor, maar meer voor mezelf. En ik zal dit met jullie delen via mijn sociale kanalen. Yup, ik heb zelfs de vlog camera afgestoft die, net als ik, toe was aan een break.
Volg vooral ook @thespeedproject als je het interessant vindt op Instagram want zij zullen het hele weekend vastleggen.

Ik kan in ieder geval niet wachten en ga met heel veel plezier mijn laatste trainingsweek in.

READY TO JOIN MY ROAD?

Liefs,
Joanne

2 Comments
 • Linda
  maart 20, 2018

  Wauw wat een ervaring ga je tegemoet.
  Ik zeg Speed Project goes Europe. Naar Parijs 500km en ik doe mee!

  • Joanne
   maart 20, 2018

   Ja ik vergelijk het ook met een soort Ropa Run goed USA haha

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.