THE SPEED PROJECT – FIRST THOUGHTS

Click here for English

THANK YOU @ THE SPEED PROJECT & UNDO ORDINARY. Deze ervaring heeft me geleerd dat ik vooral de dingen moet doen die me intens gelukkig maken, ongeacht wat anderen hiervan vinden. Impossible is echt nothing, zoals ik maar gelukkig ben.

Twee maanden geleden kon ik niet eens 5 kilometer achter elkaar lopen. Ik durfde zelfs niet meer alleen naar buiten te gaan om te lopen als gevolg van mijn burnout.

Ja, ik heb een burnout. Ik heb hier tot nu toe nog nooit iets over geschreven. Ik wilde dit eerst zelf een plekje geven. Het gaat steeds beter met me maar ik ben er nog niet. Deze ervaring heeft me in ieder geval weer een stukje dichter bij mijzelf gebracht.

Toen ik 4 weken geleden werd gevraagd om deel te nemen aan het Undo Ordinary-team, zei ik bijna nee vanwege mijn situatie. Ik was er gelijk heel eerlijk over en kreeg te horen dat ik me geen zorgen hoefde te maken. ‘This team is not in it for the speed but we’re aiming to shine a light on the female experience around women in street sports ‘. Dit herinnerde mij er ineens weer aan waarom ik zo van hardlopen houd. Ik hou van hardlopen omdat het me gelukkig maakt. Niet zodat ik op Instagram kan posten hoeveel kilometer ik net heb gerend, of hoe snel ik heb gerend. Nee, ik ren omdat het me intens gelukkig maakt. Then and there it hit me. I AM A RUNNER. Ik besloot te luisteren naar mijn hardloophart in plaats mijn hoofd en boekte de tickets, vertrouwend op mijn passie voor hardlopen, hardloopervaring en doorzettingsvermogen. Ik voelde gewoon dat dit iets was wat ik moest doen om weer beter te worden, om gelukkig te zijn en me sterker te voelen, zowel emotioneel als fysiek. Boy, was my heart right. Door deze ervaring voel ik me al zoveel sterker en het bracht me mijn liefde voor hardlopen terug. Shout out naar onze epic crew die niet alleen mij, maar elke hardloper in ons team de kracht heeft gegeven om te laten zien hoe sterk we zijn, niet alleen door  fucking bad ass met weinig slaap door de woestijn te rennen, maar vooral door ons de ruimte te geven om kwetsbaar te zijn, met al onze emoties, zodat we elkaar echt every single step of the way konden ondersteunen. Now that’s female empowerment. Dus bedankt, mijn eeuwige hardloophart en het Undo Ordinary-team. Deze ervaring zal altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben om me eraan te herinneren dat Impossible truly is nothing, as long as it makes me f**** happy.

2 Comments
 • Jeanette
  april 12, 2018

  You go girl!! Goed om te lezen Joanne dat het wat beter met je gaat en stoer dat je dit zo deelt. Xxx

  • Joanne
   april 12, 2018

   Wat lief, Thanks!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.