RUNNING: ULTRA MARATHON PART 2?

Twee jaar geleden liep ik de 2 Oceans Ultra Race in Kaapstad. Voor de echte ultra-die-hards is 56km natuurlijk peanuts, ik vond het ver zat, zeker gezien alle hoogtemeters. Of ik ooit nog een ultramarathon ga lopen?

Stiekem kriebelt het ergens wel om een keer een race van 100km te lopen. Na 6 (ultra) marathons weet ik inmiddels dat ik dit kan maar 100km? Dat is bijna twee keer zover als Kaapstad. Toch schiet deze gedachte wel eens door mijn hoofd. Misschien moet ik mijn eigen tips nog maar een keer goed lezen voordat deze gedachte werkelijkheid wordt….

Of even bedenken hoe freaking lang 100km eigenlijk is. Als in, 250 rondjes atletiekbaan, of 11 (!) hockeywedstrijden waarin je tot wel 9 pizza’s verbrand. Hmmm, misschien toch liever ruim 100u slapen of 32u stofzuigen haha?

Maar als ik er dan toch een ga uitzoeken dan pak ik zeker dit lijstje  met de 16 meest opmerkelijke ultramarathons erbij. Warning: Dit zou je Ultramarathon-lust wel eens kunnen aanwakkeren. Van de meest spirituele race (Mount Fuji), tot de meest warme race (Death Valley) en de meest geestdodende race (lees 52 dagen lang 100 rondjes om een gebouwenblok rennen in Queens, New York). De Mont Blanc staat er trouwens ook tussen.  OMG hier ging ik vorig jaar al dood tijdens de 10k trail. Oké, dit was wel slechts een paar weken na de marathon van Paaseiland, maar toch.

Je kan het trouwens ook een stuk dichter bij huis zoeken. In Nederland en België worden namelijk ook genoeg ultra’s georganiseerd zoals de Salland Trail en de Dodentocht. Klinkt gezellig he?

Maar eigenlijk mis ik een race op dit lijstje. De 100k op Antarctica…. Ik sta ingeschreven voor de ‘normale’ marathon van 2019 maar 100k zou natuurlijk wel de ultieme kers op mijn persoonlijke missie zijn.

But first things first, eerst maar eens in de kou trainen voor de Arctic Marathon op de Noordpool die ik dit jaar loop.

Denk jij wel eens na over een ultramarathon of heb je er een gelopen? Laat het me weten in de comments! Vind ik leuk!

Liefs,

Joanne

Beelden: Vivienne Magalie Fotografie.

Hardloopkleding via Campz Outdoor & Adventure.

Dit artikel schreef ik in samenwerking met Campz Oudoor & Adventure, echter staat mijn stiekeme gedachte om ooit eens die 100k aan te tikken daar volledig los van ;-).

 

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.