PERSONAL: JUST DON’T

Tsja geen vloggie deze week maar een personal update. Ik merk namelijk dat mijn motivatie aan het afvlakken is. Niet alleen bij het vloggen maar eigenlijk op meerdere vlakken.

JUST DON’T

Ken je dat gevoel dat alles MOET? Wat er ongeveer op een gemiddelde dag door mijn hoofd gaat:

 • Er moet elke donderdag een vlog online
 • Ik moet presteren op werk
 • Ik moet 2x per week zwemmen als ik 500 meter achter elkaar wil kunnen borstcrawlen
 • Ik moet eigenlijk ook minstens 1x per twee weken naar yoga
 • Ik moet naar gymnastics als ik ooit een fatsoenlijke pull up wil kunnen (ook beter voor het zwemmen)
 • Ik moet core oefeningen doen anders gaat mijn rechterkant weer zeuren
 • Ik moet weer gaan hardlopen
 • Ik moet naar weightlifting want m’n techniek is kak
 • Ik moet meer schrijven voor Join My Road
 • Ik moet nog een marathon lopen op 3 continenten
 • Ik moet gezonder eten
 • Ik moet 3x per week krachttraining doen om af te vallen

Pff, ik word al moe als ik het tik en ben er dan ook wel een beetje klaar mee. Mijn lijf trouwens ook dus om die reden schrapte ik vorige week 3 trainingen. Er bleven er trouwens nog 6 over wat natuurlijk ook behoorlijk overdreven is. Tijd om moeten om te buigen naar willen en wat focus aan te brengen.

Wat WIL ik nou eigenlijk?

Oke, ik heb volgend jaar 2 doelen. Allebei sport gerelateerd waar ik jullie binnenkort echt meer over ga vertellen. Die doelen MOET ik niet behalen maar WIL ik graag behalen. En ik weet zeker dat deze doelen me superveel energie gaan geven. Daar zijn wel een aantal dingen rand oorwaardelijk voor dus alles in bovenstaand rijtje wat daar mee te maken heeft neem ik mee in mijn prio lijstje:

 • 2x zwemmen per week
 • 3x CrossFit in combinatie met beter eten om sterker te worden en af te vallen (ja ik weet dat ik met deze zin vals speel als je naar bovenstaand rijtje kijkt)
 • Core oefeningen

En hardlopen dan? Hardlopen wil ik voorlopig alleen nog even in quality time vorm doen. Rustig opbouwen en kletsen met vriendinnen in plaats van bad ass schema’s afwerken. Geloof me, daar komt echt nog genoeg van.

Wat MOET dan even niet meer?

Sorry, voor alle 170 trouwe kijkers, maar er gaat geen vloggie online als de content boring is. Lees te weinig beelden of teveel van hetzelfde. Als ik er zelf al bijna van in slaap val dan ga ik jullie er zeker niet mee vermoeien. Deze regel hanteer ik trouwens ook voor het schrijven van blogs want het 13 in een dozijn gehalte begint online toch wel erg hoog te worden.

Ik hoop dat focus op bovenstaande doelen weer interessante content gaat opleveren, zowel voor de vloggies als voor mijn blog. Want de reis naar de marathon van Paaseiland, de triathlon voorbereidingen, de reisvlogs en race reports waren toch echt het leukst dit jaar. Dus alleen een vloggie met kwalitatieve beelden en dat is echt iets anders dan perfect want dat is sowieso niet mijn stijl ;-).

Ik vind het enthousiasme van de trouwe kijkers overigens te gek,  maar eerlijk is eerlijk het kost me best veel tijd vergeleken met het aantal views. Tenzij jullie nu allemaal een guerrilla actie starten, dat zou natuurlijk EPIC zijn haha. Grapje.

Ik kan wel alvast verklappen dat er volgende week wel een vlog online komt, namelijk een rondom gezonder eten. The struggle is real…

En dan kan ik echt niet wachten om die nieuwe sportdoelen met jullie te delen. Kunnen jullie al raden wat het is? En hoe zit het trouwens met jullie verhouding tussen MOETEN en WILLEN? Herkenbaar of heb je nog goede tips voor me? Ik hoor het graag in de comments!

PS Mochten jullie nog suggesties voor non 13 in een dozijn blogs of vlogs hebben let me know! Wellicht hebben jullie meer inspiratie dan ik :-).

Liefs,

Joanne

Beelden: Vivienne Magalie Fotografie. 

4 Comments
 • Ilona
  november 9, 2017

  Hi Joanne,

  Wat een top verhaal om te lezen en ik kan je doel voor 2018 al wel raden denk…

  Je MOET doen wat je zelf wilt 🙂 Het zou geen moeite moeten kosten want anders klopt het niet. Beetje hetzelfde geldt voor de organisatie van onze fietsclinics én het vele sporten voor de triathlons.

  De fietsclinics doen we naast onze 40 uur werken als extra. Het kost ons uiteraard energie maar als je die dubbel en dik terug krijgt van de deelnemers dan weet je waarvoor je het doet! Dat moet je altijd blijven onthouden. De trainingen zijn voor mij puur een uitlaatklep van juist mijn gedachten helemaal ergens anders op zetten en werkt behoorlijk verslavend. Het moet geen moeten worden 😉 En trouwens, een dipje mag want dan kom je er vaak 100x sterker uit!

  Ik zal binnenkort eens naast je komen zwemmen 😉

  Keep it up lady!

  • Joanne
   november 9, 2017

   Zo lief!!!! En voor sportdoel 1 kom ik ook snel een keer naast jou fietsen. Lees: adem happen hahaha. X

 • Dion
  november 23, 2017

  Hoi Joanne,

  Ik herken jou gevoel wat je beschrijft. Gewoon doen wat je graag wilt doen en in niet wat je moet doen. Je hebt een toffe, positieve goed lachse sportvrouw dus komt zeker goed.

  Zelf ook zeer sportief maar door jou enthousiasme en motiverende vlogs voor het eerst ingeschreven voor de marathon van rotterdam. heel veel vrienden weten het nog niet maar ik ga het doen. Ik neem aan dat je komt kijken 🙂

  Zeer benieuwd en kijk erna uit wat je sportieve doel is!! Komt vast goed.

  Pluk de dag, geniet en doe alleen datgene wat je wil doen niet wat je moet doen. Kijk uit na je volgende vlog….

  Groetjes een trouwe volger

  • Joanne
   november 23, 2017

   Wow wat een superleuk bericht om te lezen. Super dat je je ingeschreven hebt voor Rotterdam, ik kom je zeker aanmoedigen! Liefs, Joanne

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.