Featured

Personal: Girl on a mission.

Ik ben Joanne en ik heb een missie. Een marathon rennen op ieder continent én de Noordpool. Ready to Join My Road?

Dat is de boodschap die ik steeds vaker aan het laden ben omdat dit nog niet voor iedereen zo duidelijk is als voor mij. Dus heb ik besloten om het van de (digitale) daken te gaan schreeuwen, startende met deze blogpost. Degene die mij al een tijdje volgen weten dit natuurlijk allang maar gelukkig komen er nog steeds nieuwe volgers bij :-).

WHY?

Maar waarom eigenlijk? Na tijdens een lezing weer herinnerd te worden aan de Golden Circle van Simon Sinek (als je dit nog niet kent moet je dit echt even google-en, dit kan je namelijk echt overal toepassen en is de sleutel tot het succes van Apple). Oke dat was een erg lang haakje, ik begin opnieuw.

Na tijdens een lezing weer herinnerd te worden aan de Golden Circle vroeg ik mijzelf de grote WHY question. Waarom wil ik een marathon rennen op alle 7 continenten én de Noordpool? Het antwoord is best simpel. Het is wie ik ben. Het nastreven van bijna onmogelijke maar haalbare doelen. Mix daar een paar kreten van beren-(op-de-weg)-lovers bij dat het ‘niet te doen’ is en tadaaaa, daar is mijn onuitputtelijke doorzettingsvermogen. Nothing greater than a challenge when you’ve got something to prove. Gemotiveerder dan dat kan je mij niet krijgen.

Om bovenstaande nog wat extra kracht bij te zetten gooi ik er gewoon nog een quote in. It’s only impossible if you believe it is  (van Alice, ja die van Wonderland, ook even kijken voor de nodige inspiratie haha). Dit principe is er bij mij met de paplepel ingegoten door mijn lieve moeder. Die zei altijd tegen mij ‘kan niet is dood’. De Rotterdamse meets Indo versie van Alice’s quote. Iets minder fancy, wel duidelijk en effectief. Om deze reden krijg ik letterlijk kortsluiting (mijn hoofd gaat dan oncontroleerbaar heen en weer) als iemand tegen mij zegt dat iets niet kan. Mijn hersenen begrijpen dat gewoon niet en zullen altijd naar een oplossing zoeken. Deze eigenschap zorgde er onder andere voor dat ik against all odds mijn eerste marathon uitliep. Dat verhaal, voor de nieuwe volgers, lees je hier. Warning, it’s a long one!

Ik dwaal af. Terug naar the WHY. Ik ben mezelf altijd aan het uitdagen. Heb ik mijn doel behaald, dan heb ik het volgende doel al verzonnen. Dit werkt trouwens ook zo met reisbestemmingen dus mijn missie is de perfecte manier om deze twee werelden met elkaar te combineren onder de vlag van Runderlust. Ik ben dus eigenlijk een soort zelfontplooiing junkie, je weet wel, die laatste trede van de Maslov piramide (sorry guys, hier komt de psycholoog in mij naar boven). Ben ik dan nooit tevreden? Zeker wel, ik kan intens genieten van mijn overwinningen maar om mezelf écht uit te dagen en gemotiveerd te blijven heb ik steeds nieuwe, uitdagende, net haalbare doelen nodig. Waar ik dat voorheen voornamelijk in mijn carrière toepaste (ik heb een aardig CV voor mijn leeftijd al zeg ik het zelf), zoek ik de uitdaging de laatste jaren meer in sport. Dat kan een marathon onder extreme omstandigheden zijn (de marathon van Antarctica), een triathlon (ja, ook dit deed ik, wel een kleintje), 500m achter elkaar borstcrawl zwemmen op open water (current goal) of een ultramarathon (yup, ook afgevinkt). En daarmee heb ik eigenlijk in dezelfde alinea ook de HOW beantwoord.

Dan nog even terug naar het WHAT, die missie. Ik ben al een eind onderweg. Ik tikte eerder al Europa, Noord Amerika , Zuid Amerika en Afrika af. Tevens sta ik voor 2019 ingeschreven voor de marathon van Antarctica (iets met een wachtlijst). Alleen nog ‘even’ Azië en Oceanië volgend jaar ergens inplannen. Oh ja en de Noordpool. Want hoe ‘cool’ zou het zijn om mijn missie op Antarctica te finishen met klappende pinguïns (daar kwam weer een vleugje Alice voorbij ;-)).

Hiermee is de cirkel dan bijna rond. Nog één ding. Ik vind niet alleen voldoening in het uitdagen van mezelf, maar ook in het uitdagen van anderen. Zo motiveer ik collega’s, vrienden en hopelijk JOU om al je doelen na te streven, wat het ook mag zijn. Want als ik het kan, kan jij het ook! Kan niet is dood, weet je nog?

Dus,

READY TO JOIN MY ROAD?

En ik volg ook graag die van jou. Dus kom maar op met die doelen!

Liefs,

Joanne

6 Comments
 • Jessica
  maart 21, 2017

  Leuk om te lezen! Mijn goal is dit jaar de olympische afstand van de Barcelona Triathlon. Vind ik dus ook heel spannend!

  • Joanne
   maart 21, 2017

   Jaaaa zo tof! Jouw road ga ik zeker ook volgen. OMG 1500m op zee zwemmen, echt respect! X

 • Patrice
  maart 21, 2017

  Wat een inspirerende blogpost! Ik begrijp je helemaal. Je moet toch altijd doelen voor jezelf stellen, maar wauw jouw doelen zijn wel heel tof. Mijn eerste doel is een marathon in Berlijn of Amsterdam/Rotterdam zodat ik uiteindelijk de marathon van Chicago in een mooie tijd kan uitlopen. Dat is juist zo fijn van hardlopen vind ik. Hierin kan je zoveel doelen stellen voor jezelf! I Will join your Road!

  • Joanne
   maart 22, 2017

   Hoi Patrice,
   Wat leuk om te horen! Tip: die van rotterdam is het allermooist in NL. Succes!!!

 • Denise
  maart 24, 2018

  Gaaf hoor! Wat supersportief! Mijn dochter is ook een echte hardloopster. Die maakt van elke atletiektraining een wedstrijd. Ze kan niet altijd mee doen (als ze bij haar vader is), maar laatst vroeg ze al waar in Nederland er nog allemaal wedstrijden zijn. Als ze ietsje ouder is laat ik haar gewoon je blog zien en dan kan ze over de hele wereld gaan rennen. 😉
  Het was leuk je te ontmoeten trouwens!

  • Joanne
   maart 24, 2018

   Superleuk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.