PERSONAL: EPIC 2017

5 No tags Permalink 2

Ik ben normaal niet zo van de jaaroverzichten maar 2017 was eigenlijk te Epic om zomaar voorbij te laten gaan. Dus op de valreep toch nog een terugblik. Lees je mee?

Hardlopen

Ik had maar één hardloopdoel vorig jaar, pijnvrij lopen. Zo blij als een kind was ik toen ik eindelijk na een periode van verplichte rust, door een vervelende achillespees blessure, weer mocht lopen. Ik bouwde met een speciaal schema heel voorzichtig op naar 5km. Vanuit daar trainde ik door voor de Marathon van Paaseiland welke ik zonder enig pijntje uitliep ondanks de ontelbare hoogtemeters. Happy!

Verder liep ik ook nog de Marathon du Medoc. Mijn god wat een ervaring. Een volledige marathon, redelijk ongetraind oeps, langs de 20 beste chateaus van de Medoc. We sloegen geen kilometer en geen chateau over. Een run om nooit meer te vergeten. Ik lustte trouwens voor deze race geen rode wijn, nu kan ik een glaasje rood op zijn tijd best waarderen ;-).

Triatlon

Samen met Team Rucola deed ik een achtste triatlon voor het goede doel. Stiekem wilde ik deze onder de 1.30u finishen en trainde daarom ook flink door afgelopen zomer.

Ik kreeg mijn eigen fiets van Niels en maakte de nodigde kilometers om mijn gemiddeld tempo wat omhoog te krijgen. Ik volgde zelfs een fietscursus om de basics onder controle te krijgen. Helaas ben ik geen natuurtalent haha dus er is echt nog wat training nodig.

Echt trainen in het zwembad schoot er nogal bij in waardoor 500m borstcrawl me nog niet lukte. Ja ik lag wel elke week een keer in het water maar echt trainen deed ik pas na de triatlon.

Wel deed ik braaf ieder weekend in aanloop naar de triatlon een pittige koppeltraining, mijn god wat blijft dat zwaar.

Ik finishte net onder de 1.35u. Helaas niet onder de 1.30u maar wel 12min sneller dan mijn allereerste sprint triatlon.

Dit alles gaf me een wake up call. Stop excercing, start training. De week erna startte ik braaf met 2x in de week zwemmen met een zwemschema om 500m achter elkaar te kunnen borstcrawlen. Voor het einde van het jaar is me niet gelukt, ik heb nog 4 trainingen te gaan. Deze gaat dus op het lijstje voor 2018!

En deze zomer spring ik wat vaker de fiets op met coach Jan (die man kan ook alles ;-)).

CrossFit

CrossFit stond begin dit jaar op een laag pitje. Pijnvrij de marathon lopen kreeg alle voorrang en daarna eigenlijk de triatlon. In oktober was het tijd om weer te gaan vlammen in de box, helaas te laat om kans te maken op een plekje in onze eigen clubgames. Man, wat kan je kracht snel afnemen maar met a whole lot of dedication ook weer snel terugkomen. Het laatste kwartaal was ik zeker 3x in de week in de box te vinden en ik ga proberen dat volgend jaar vol te houden in combinatie met mijn marathon missie. Wish me luck…

En verder had ik ontelbaar veel leuke Sporty Spice dates vorig jaar en probeerde ik nieuwe sporten uit. Dit jaar ook weer please!

Travel

Ik mocht dit jaar ook weer flink wat reisjes maken. Hier word ik toch wel intens gelukkig van.

In februari ging ik met Lin naar Parijs waar we ons letterlijk een weg door de stad aten. Mijn creditcard heeft er nog steeds buikpijn van.

Daarna volgde een Epic weekend naar London samen met Puma en mijn vriendinnen Lin & Madelon. En we organiseerden later in het jaar nog samen een Epic event in Rotterdam. Zo tof dat we dit samen konden doen!

In juni vertrok ik samen met Niels naar Zuid Amerika voor een droomreis naar Chili, Paaseiland, Bolivia en Peru. Rainbow Mountain was toch wel letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van deze reis. Ik kan niet wachten om weer een keer terug te gaan naar Zuid Amerika om meer van dit prachtige continent te ontdekken! 

Na deze bijzondere reis vertrok ik met Tjeerd, Gerrie en Madelon naar Chamonix voor een persreis. We liepen hier een 10km trail op de Mont Blanc waarna we alle verbrandde kilometers er lachend weer aan aten. Top weekend!

Niet veel later stond er een weekend Bordeaux op het programma voor de Marathon du Medoc. Hashtag Epic.

In september ging ik met Merlin een hele week naar New York City! Deze stad blijft te gek en Williamsburg Brooklyn heeft voor altijd mijn hart gestolen.

En tot slot ging ik twee keer naar Berlijn. Een keer met sis en een keer met Niels om het nieuwe jaar in te luiden. Ik ga nu echt snel een blogje met tips schrijven voor deze stad, promise! 

Welkom bij mn vloggie!

Ja, ik begon ook met vloggen. Doodeng en ik vind het nog steeds akward als ik alleen ben. Gelukkig heb ik een aantal vaste side kicks waarmee het altijd lachen gieren brullen is. Ik denk dat die eigenlijk nog de meeste lol hebben als de vlog online komt, samen met mijn andere 180 trouwe fans natuurlijk ;-). Of ik hier echt mee door ga volgend jaar weet ik nog niet. To be continued…. ?

Als ik dit zo tik is het een meer dan Epic jaar geweest, vooral door alle lieve mensen in mijn leven met wie ik verschillende aspecten van mijn leven mag delen. In happy times, maar zeker ook als het allemaal even niet zo soepeltjes gaat. Dus dank aan jullie, you know who you are, en natuurlijk aan jullie lieve lezers. Ik ben klaar voor 2018.

Ready to Join My Road?

Liefs,

Joanne

 

5 Comments
 • Merlin
  januari 5, 2018

  En dat allemaal in 1 jaar….
  Toppertje! X

  • Joanne
   januari 5, 2018

   Wat je zegt ben je zelf! X

 • Aniek
  januari 5, 2018

  Wat een topjaar! Ik hoop zooo dat je doorgaat met de vloggies, love them! Snap er echt totaal niets van dat jouw views en abonnees niet sky high gaan. Happy 2018!

  • Joanne
   januari 5, 2018

   Zo lief! Dankjewel! Jij ook een top 2018 gewenst!

 • Linda
  januari 6, 2018

  Ik sluit me aan bij Aniek! Doorgaan met de vloggies, pleaaaase 🙂 Ik vind je echt enorm inspirerend met alle toffe dingen die je doet op sportgebied en op beeld is dat nog net iets leuker dan in tekst. Op naar een top 2018!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.