Marathon countdown: Final Countdown!

Ik ben inmiddels op Paaseiland. Het tropisch klimaat is letterlijk een warm welkom na het ijskoude Santiago.

Wel vraag ik me gelijk af in welke temperatuur ik straks die marathon moet gaan lopen want de race start pas om 10u.

Daarna vraag ik me af wat ik in godsnaam aan moet trekken want het weer veranderd hier ieder kwartier. Van knetterheet naar zeiknat geregend worden naar weggeblazen worden door de wind en dan weer terug naar knetterheet.

En dan die route… Ik heb me er bewust niet teveel in verdiept. Enter twer enthousiaste Amerikanen die hier voor de tweede keer zijn die beginnen over the beautiful but not so easy course. Kak, nu begin ik toch wat zenuwen te voelen. Dit gevoel is compleet wanneer onze local guide vol trots over de route verteld en mij er per se een stuk van wil laten zien. Ik zeg dat ik het niet wil weten.

Of het nu de taalbarriere of haar ongekende trots over het eiland is weet ik nog steeds niet maar voordat ik het weet rijden we de weg op en neer die ik zondag moet afleggen. Ik zie alleen maar heuvels….. formaatje Brienenoord en erger. Die ik vorige week in de hitte en keeltyfus nasleep niet eens in 1x opkwam.

Kak…. nu word ik echt nerveus. Op een gegeven moment zegt ze dat we nu op een mooi recht stuk komen. Tsja, wat buitenlanders vlak noemen is voor ons Hollanders gewoon vals plat tm standje serieuze heuvels.

Hmmm, een paar Brienenoord trainingen hadden geen kwaad gekund in mijn schema. Zelfs Niels weigert dit jaar mee te fietsen. Hij gaat een scooter of quad huren.

Wat wel een geruststelling is, of misschien ook niet haha, er is geen time cap hier. Ik zag voor jaar zelfs een finish tijd van 8.45u voorbij komen. Ik doe denk ik morgen al klein vreugdedansje als ik binnen de 5u finish.

Oké Joanne. Stoppen met zeiken. Je bent op *** Paaseiland. Eens. Ik ga er van genieten. En lang ook ;-).

Wish me luck!!

Liefs Joanne

1 Comment
  • Merlin
    juni 4, 2017

    Zet em op kanjer!!!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.