F*CK MY TRI LIFE

Aanstaande zondag staat mijn tweede Sprint Triathlon op de agenda. Twee jaar geleden vond ik het rete spannend. Dit jaar vind ik het misschien wel nóg spannender ondanks, of misschien wel juist door, al mijn voorbereidingen.

Ga ik mijn tijd verbeteren? Of juist niet? Waar maak ik me eigenlijk druk om, hoe vet is het om weer een Triathlon te doen?

Waar komen die gedachtes dan vandaan? Nou, open water is nog steeds niet mijn beste vriend, zwemmen trouwens ook niet haha. Fietsen was twee jaar geleden mijn slechtste onderdeel, en dat is het waarschijnlijk nog steeds, maar hopelijk wel een heel stuk beter dan de vorige keer. Ik zette dit jaar namelijk alle mogelijke troeven in om aanstaande zondag een betere fietsprestatie neer te zetten. Lopen kan ik met mijn ogen dicht maar hardlopen na de marathon van Paaseiland, daar hadden mijn benen, eigenlijk mijn hoofd, niet zoveel zin meer in. Hallo Marathondip.

Maar daar was elke keer dat stemmetje in mijn hoofd, mijn mantra. KAN NIET IS DOOD. Hallo dedication. Hallo doorzettingsvermogen. Let’s do this!

Ik focuste dit jaar meer dan ooit op techniek & tactiek. Met dank aan zwemjuf Baans en Coach Jan. Drills in het zwembad, ritme trappen op de fiets, loopscholing op de Maasboulevard en niet te vergeten de oneindige wissels tijdens de koppeltrainingen.

De trainingen waren niet altijd leuk. Zwemmen in de kou, fietsen in de regen en rennen met spierpijn, want ja ik wilde eigenwijs ook nog af en toe een CrossFit sessie meepakken. Niet handig zo kort na een Marathon en zeker niet de dag voor je koppeltraining haha. Wat trouwens ook niet handig is, is koppelen als je in een flat woont…. And don’t get me started over rennen met een pamper in je broek. F*ck My Tri Life.

Toch ging alles uiteindelijk gepaard met een grote glimlach. Oké, niet gelijk, eerst even zeuren of uitpuffen haha. Maar mede dankzij koppeltraining assistent Papa en mijn teamies Madelon en Daan was de aanloop naar aanstaande zondag één groot feest. Kijk maar.

Samen met deze helden verschijn ik als Team Rucola (lang verhaal) aanstaande zondag aan de start voor het goede doel, Habitat for Humanity. Onze training staat als een huis maar helaas heeft niet iedereen een veilig huis. En om die reden komen wij in actie. Mocht je ook je steentje hieraan willen bijdragen dan kan dat hier. Alle beetjes helpen! #donerenkunjeleren

Tot de volgende Triathlon,  ‘cause I just love this Tri Life ;-).

Liefs,
Joanne

Foto header: Vivienne Magalie Fotografie

2 Comments
 • Ilona
  augustus 29, 2017

  Lekker bezig! Dus zondag is het weer zo ver… spannend! Tof filmpje weer en plots zaten we er weer tussen op opdíefiets, nice.
  Alvast heel veel succes en wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen 😀

  • Joanne
   augustus 29, 2017

   Zeker altijd blijven lachen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.